søndag den 20. september 2009

Tab dig med 10.000 skridt om dagen

Forskning viser, at gå 10.000 skridt om dagen i væsentlig grad vil forbedre din sundhed. Sætte den ene fod foran den anden kan opbygge udholdenhed, brænde overskydende kalorier og give dig et sundere hjerte.

Hvad er så fantastisk ved at gå?
Gåture kan gøres næsten hvor som helst, når som helst, og i al slags vejr. Det er også en god måde at komme fra A til B, hvilket betyder at du kan passe at gå ind i din daglige rutine.

Hvordan kan jeg vide, hvor mange skridt jeg tager?
Den gennemsnitlige person, der vandrer mellem 3.000 og 4.000 skridt om dagen, og 1.000 skridt svarer til omkring 10 minutters rask gang. At finde ud af, hvor mange skridt du tager hver dag, købe en skridttæller svarende til den i videoen nederst på denne side. Du behøver kun en simpel en, der sporer skridt, og det kan koste så lidt som £ 4. Sæt den fast til et bælte eller linning af dine bukser, og det vil måle hvert skridt du tager: omkring huset, på tværs af kontor-, vindues-shopping, i skole eller i parken. Du vil måske opleve, at du går næsten 10.000 skridt om dagen, eller at du går mindre end du tror. Uanset hvad dine resultater, du nu har et uvurderligt værktøj til at motivere dig.

Hvor mange kalorier skal jeg brænde, hvis jeg går 10.000 skridt om dagen?
Du vil typisk brænder mellem 300 og 400 kalorier pr dag.

Hvad hvis jeg ikke tager nogen øvelse i øjeblikket?
Hvis du ikke er vant til at blive aktive, starte langsomt. Ingen forventer 10.000 skridt på den første dag! Hvis du er bekymret for dine led eller eksisterende helbredstilstand, så tal med din læge. Hvis dine samlinger er et problem, kan du se, om din lokale svømmehal holder træningshold. Vandet hjælper med til at støtte dine led, mens du flytter, og når du mister lidt af vægten, som vil mindske presset på dine led.

Skal jeg have nogen særlig beklædning?
Vi anbefaler et par polstret undervisere, som de fleste mennesker allerede.

Hvad er den bedste måde at starte?
Brug din skridttæller, finde ud af, hvor mange skridt du tager i løbet af en normal dag. Det kunne være så lidt som 900 eller så meget som 5.000, afhængigt af hvad du gør. Det er interessant, byboere, der bruger offentlig transport gå langt mere end landets beboere. Formål at tage dit højeste samlede antal skridt dagligt i en uge eller deromkring, huske at logge numre hver aften i en dagbog for at holde styr. Så snart du føler dig tryg, kan du prøve at øge dit skridt til 10.000 om dagen.

10.000 skridt lyder som et stort beløb. Hvordan kan jeg passer alle, at gå ind i min travle dag?
Prøv disse tips for at få flere skridt ind i dit liv:

- Stå af bussen tidligt og gå resten af vejen hjem eller på arbejde.
- Lav frisk, sund mad, så ofte du kan. Du vil gå mere rundt i køkkenet, mens du forbereder det.
- Gå til stationen i stedet for at tage bilen eller bussen.
- Køb en skridttæller
- Følg dine børn i skole, uanset vejret.
- Når du er på en løs ende derhjemme, og tænker på en kop te og en småkage, gå en tur i stedet.
- Kom i form med Fido - gå tur med hunden.

Jeg synes, det er kedeligt at gå. Hvordan kan jeg gøre det sjovere?

- Find et omvandrende partner, så du har nogen at snakke med, mens du går.
- Få en MP3-afspiller og lytte til dine yndlingsnumre, eller podcasts, som du går.
- Husk, hvor meget godt du gør for din sundhed ved at gå, og nyde udsigten, butikker og mennesker, du ser, når du går.

Hvor lang tid skal jeg til at holde gang?
Resten af dit liv! Det tager et stykke tid for en regelmæssig aktivitet for at blive en sund vane, så bare holde i gang, og det bliver anden natur. Du vil hurtigt finde dig selv gøre mange flere end 10.000 skridt nogle dage.

Hvad hvis jeg ikke kan gå et par dage på grund af sygdom eller ferie?
Bare begynde igen, når du kan, og bygge op langsomt, hvis du har været syg. Jo før du kommer tilbage i udøvelsen rillen, jo bedre. Når I tager på ferie, vælg en hvor du har masser af muligheder for at gå, for eksempel langs stranden eller i naturen.

Er det nok at gå? Eller skal jeg tænke på andre motion så godt?
Det anbefales at voksne får mindst 30 minutters moderat intensitet fysisk aktivitet, mindst fem dage om ugen. Det kunne alle komme fra rask gå, eller det kan komme fra en blanding af fysiske aktiviteter. Når du føler dig de fordele, hvis 10.000 skridt om dagen, er du forpligtet til at begynde at tænke på andre former for. Du vil allerede være følelse meget montør, så at optage en ny sport eller hobby, vil være et indlysende næste skridt. Du kan besøge din lokale fitnesscenter og se, hvad der er på tilbud. Nogle mennesker har konkurrencemæssige sport, andre foretrækker omgængelig fysisk aktivitet såsom dans.

2 kommentarer:

  1. Har i nogen erfaring med hvilke skridttæller der virker bedst? Jeg havde kig på http://pedometer.dk/fitbit-flex-armbaand-test/ - Men syntes det virker dyrt?!

    SvarSlet
  2. Har i nogen erfaring med hvilke skridttæller der virker bedst? Jeg havde kig på http://pedometer.dk/fitbit-flex-armbaand-test/ - Men syntes det virker dyrt?!

    SvarSlet