søndag den 20. september 2009

Kom i god form med sjov motion

Motion behøver ikke at være hverken kedeligt eller tortur. Her er 10 måder til at komme i form, mens du samtidig har det sjovt.

Karate
Dette er en af de bedste total-body workouts, karate hjælper dig med at smide fedt, opbygge muskler, og endda forbedre din koncentration.

Fodbold
Uanset dit niveau, er det at sparke omkring er en glimrende måde at komme i god form på. Meld dig ind i en fodbold klub og du vil hurtigt opdage hvordan kiloene rasler af dig som resultatet af at løbe rundt på en fodboldbane.

Orienteringsløb
Du får til opgave at navigere på tværs af landet med kun et kort, et kompas og dine instinkter for at hjælpe dig. Det er som en kæmpe skattejagt: du har for at nå frem til en række checkpoints på hurtigst mulig tid, så det udøver både din krop og sind.

Klatring

Dette er en fantastisk måde at opbygge din overkrop og få en all-round træning. Du kan gøre det indendørs, skal du gå i dit eget tempo og, vigtigst af alt, lade som du Spider-Man.

Paintball

Det er hurtigt, sjovt og giver dig en rigtig adrenalinsus. I modsætning til andre holdspil du altid er en del af handlingen, så der er ingen tilsvarende for at blive hængende i mål. Selv hvis du ikke traditionelt sporty, kan du vise sig at være en rigtig skarpskytte.

Street Dance

Lære nogle af breakdance og hip-hop træk, at du kan se i dine foretrukne videoer og komme i form i processen. Masser af organisationer tilbyder street-danse klasser over hele Storbritannien. Hvorfor ikke snøre dine undervisere og komme i gang? For lidt inspiration se vores video (se nedenfor) om, hvordan man lærer de Grease dansetrin.

Basketball

Basketball er en nem måde at finde ud af, fordi du kan spille solo, teste din skydning færdigheder, eller som del af et team. Højden er naturligvis en fordel, men der er nogle meget succesfulde kort aktører, såsom Muggsy Bogues, der på 1,60 m (5 '3 "), høj, er den korteste nogensinde NBA spiller.

Ishockey
Verdens hurtigste hold spillet er rå, hård og meget, meget sjovt. Du har aldrig holde op med at flytte, så du får en meget intens træning, både forbrænde fedt og opbygge muskler. De fleste rinks har flere hold, så selv skøjteløb novicer kan prøve.

Skateboarding
Hvis regelmæssig sport ikke er dine ting, du kan stadig komme i form med et par flips og kværner. Skateboarding giver dig en intens træning, kan øge din selvtillid og giver en anden måde at komme rundt. Og bedst af alt, piger elsker skatere.

Mountainbike
Cykling er stor øvelse. Du skal brænde et ton af kalorier og få slankere, mere kraftfulde ben. Hårdt arbejde på vej op af disse bakker er tilbagebetalt af en spændende downhill run: perfekt til adrenalin junkier.

Dyrker du nok motion?
- Kun tre ud af 10 mennesker dyrker nok motion, men otte ud af 10 tror, de gør.
- Hvis denne adfærd fortsætter, vil i 2010 en ud af fire personer, der ikke passer i en almindelig kontorstol.
- 37% af alle hjertesygdomme er forårsaget af inaktivitet, sammenlignet med 19% i forbindelse med rygning.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar